• Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 27410 835 35
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Δεν έχεις χρόνο να φας πρωινό; Σου έχουμε τη λύση!

Το πρωινό αποτελεί ένα από τα βασικά γεύματα, καθώς αυτό είναι που θα μας δώσει την ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας. Καλό είναι να το καταναλώσουμε εντός δυο ωρών από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε. Ένα ισορροπημένο πρωινό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καθημερινών δραστηριοτήτων. Μετά από 8-10 ώρες ύπνου χωρίς φαγητό, τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτουμε στο σώμα μας είναι ελάχιστα και σίγουρα το σώμα και ο εγκέφαλός μας χρειάζονται «καύσιμα» για να λειτουργήσουν σωστά. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι κατά τη διαδικασία κατανάλωσης πρωινού, απορροφώνται σε μεγαλύτερο βαθμό ορισμένα διατροφικά στοιχεία, όπου σε οποιαδήποτε άλλη χρονική διάρκεια της ημέρας θα ήταν δύσκολο, όπως για παράδειγμα η βιταμίνη C, βιταμίνη Β9 ή το ασβέστιο. Η κατανάλωση πρωινού ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού, αυξάνοντας τον ρυθμό καύσης των θερμίδων. Η παράλειψη του πρωινού γεύματος οδηγεί σε υπερβολική πρόσληψη τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα άτομα που δεν λαμβάνουν πρωινό συνήθως μοιάζουν πιο κουρασμένα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειώνονται και η γλυκόζη είναι η τροφή του εγκεφάλου. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση πρωινού φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κατάθλιψης, άγχους και υπερκινητικότητας. Άτομα που καταναλώνουν πρωινό δεν κουράζονται τόσο εύκολα και δεν νιώθουν υπνηλία τόσο συχνά.

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και ο περιορισμένος χρόνος που διαθέτουμε ολοένα και μας απομακρύνει από την κατανάλωση ενός πλήρους γεύματος για πρωινό και τις περισσότερες φορές μας αναγκάζει να το παραλείπουμε ή να επιλέγουμε κάτι βιαστικό χωρίς καλύπτουμε τις ανάγκες μας και να παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες της υπόλοιπης μέρας. Είναι ένα λάθος το οποίο οι περισσότεροι έχουμε κάνει και κάποιοι συνεχίζουμε και κάνουμε. Η έλλειψη χρόνου ή οι αυξημένες ώρες εργασίας είναι πολλές φορές οι βασικότεροι λόγοι που δεν καταναλώνουμε ένα ολοκληρωμένο πρωινό.

Οι λύσεις στο μόνιμο πρόβλημα της έκφρασης « δεν προλαβαίνω να φάω πρωινό» είναι οι εξής:

  • Ετοιμάζουμε το πρωινό μας από το προηγούμενο βράδυ. Μπορούμε τα βασικά υλικά να τα έχουμε έτοιμα από το βράδυ ή και ακόμα να προετοιμάσουμε το φαγητό, πχ να βράσουμε το κουάκερ ή το αυγό, να ετοιμάσουμε το τοστ, να φτιάξουμε ένα σακουλάκι με mix δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης, ξηρών καρπών και φρέσκων ή αποξηραμένων φρούτων και μετά απλά να τα προσθέσουμε στο γιαούρτι μας.
  • Ετοιμάζουμε ένα πρωινό που να μπορούμε να το καταναλώσουμε στο αυτοκίνητό είτε φτάνοντας στον χώρο εργασίας (ένα μικρό τοστ με τυρί ή αυγό ή μια αραβική πίτα με λαχανικά και τυρί).
  • Έχουμε πάντα στο γραφείο ή στην τσάντα μας τρόφιμα που μπορούν να καταναλωθούν ως ένα γρήγορο πρωινό, όπως μπάρες δημητριακών πρωινού ολικής άλεσης, 2-3 κράκερ σίκαλης, μπισκότα πολυδημητριακών κ.ά.
  • Εάν υπάρχει  ψυγείο στην εργασία τότε βάζουμε κάποιο γιαούρτι ή πόσιμο γιαούρτι ή μία μικρή συσκευασία γάλα και το συνδυάζουμε με νιφάδες βρώμης , φρούτα, ξηρούς καρπούς κλπ.

 

Αν παρόλα αυτά, ακόμα και οι παραπάνω προτάσεις δε μπορούν να εφαρμοστούν σε καθημερινή βάση και χρειάζεσαι κάτι που είναι έτοιμο, να μην απαιτεί καμία προετοιμασία και να μπορείς να το κατανάλωσες ακόμα και στο δρόμο για το χώρο εργασίας σου, έχουμε ακόμα μια λύση να προτείνουμε! Μπορείς να επιλέξεις το πόσιμο γιαούρτι Youphoria High Protein. Περιέχει τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνει το πρωινό σου, δηλαδή υδατάνθρακες και πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Είναι χαμηλό θερμιδικά και χαμηλό σε σάκχαρα, οπότε αποτελεί σίγουρα μια εύκολη, υγιεινή αλλά και γευστικά ευχάριστη επιλογή. Μπορείς να το βρεις σε τρεις υπέροχες γεύσεις φρούτων, ροδάκινο, φράουλα και κεράσι και να επιλέξεις αυτή που σου αρέσει για να αρχίσεις την ημέρα σου.