• Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 27410 835 35
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Οφέλη των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν συσχετιστεί με πολυάριθμα οφέλη για την υγεία.

  • Περιέχουν όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, δηλαδή πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες και λίπη. Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του μυϊκού ιστού στον οργανισμό, αλλά και την επούλωση φθαρμένων ιστών.
  • Είναι πλούσια σε ασβέστιο. Το γάλα, το γιαούρτι και το πόσιμο γιαούρτι αποτελούν τις πλουσιότερες πηγές βιοδιαθέσιμου ασβεστίου και αποδίδουν περίπου το 55% του προσλαμβανόμενου ασβεστίου από τη διατροφή. Λόγω του ασβεστίου που περιέχουν, τα γαλακτοκομικά προϊόντα:
    • Προάγουν την ανάπτυξη υγιών οστών και δοντιών στην παιδική και εφηβική ηλικία.
    • Συντελούν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και άλλων σκελετικών παθήσεων σε μεγαλύτερες ηλικίες.
    • Βοηθάνε στη διαδικασία πήξης του αίματος.
    • Φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης και άλλων χρόνιων νοσημάτων όπως διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών νοσημάτων.
    • Σχετίζονται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης παχυσαρκίας, καθώς φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.
  • Περιέχουν φώσφορο, ένα μέταλλο που μαζί με το ασβέστιο είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη υγειών οστών.
  • Το γιαούρτι και το πόσιμο γιαούρτι περιέχουν σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα (ανάλογα το προϊόν) προβιοτικά μικροοργανισμών.
  • Είναι καλές πηγές των λιποδιαλυτών βιταμινών Α και D. Η βιταμίνη A παίζει σημαντικό ρόλο στην όραση, στην ανάπτυξη των οστών και στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Περιέχουν επίσης σημαντικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως ριβοφλαβίνη και βιταμίνη B12 και ανόργανα στοιχεία, όπως κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.