• Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 27410 835 35
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Πώς να εντάξω το γιαούρτι στη διατροφή του παιδιού μου;

Το γιαούρτι είναι ένα τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία που σίγουρα πρέπει να υπάρχει στη διατροφή ενός παιδιού. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες αλλά και καλά λιπαρά που είναι απαραίτητα για την ομαλή και σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει τα παιδιά πρέπει να καταναλώνουν σίγουρα 3 μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά.

Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά δεν καταναλώνουν γιαούρτι γιατί δεν προτιμούν ιδιαίτερα το λευκό γιαούρτι γευστικά.

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να εντάξουμε το γιαούρτι στη διατροφή των παιδιών:

  1. Μαζί με δημητριακά. Τα δημητριακά αποτελούν για τα περισσότερα παιδιά αγαπημένη επιλογή. Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό μπολ με γιαούρτι σαν βάση και να προσθέσετε κάποια δημητριακά που αρέσουν στο παιδί, μέλι και κομμάτια σοκολάτας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υγιεινό σνακ με γιαούρτι που σίγουρα τα παιδιά θα θέλουν να καταναλώσουν.

 

  1. Μέσα σε συνταγή. Μπορείτε εύκολα να «κρύψετε» το γιαούρτι μέσα σε κάποια συνταγή, όπως κείκ, αλμυρά ή γλυκά pancakes που σίγουρα τα παιδιά αγαπούν. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα τους αρέσει.

 

  1. Μέσα σε Smoothie. Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν τους χυμούς φρούτων. Μια όμως καλύτερη επιλογή αποτελούν τα smoothie καθώς μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρα τα φρούτα που αρέσουν στο παιδί και να τα συνδυάσετε με γιαούρτι ή πόσιμο γιαούρτι σαν πηγή πρωτεΐνης. Έτσι θα έχετε ένα νόστιμο, δροσερό και θρεπτικό σνακ για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

 

  1. Επιλέξτετο Youphoria High Protein. Το YouphoriaHighProtein είναι πόσιμο γιαούρτι, χαμηλό σε θερμίδες και σάκχαρα ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και όλα τα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού. Σίγουρα τα παιδιά θα το αγαπήσουν καθώς υπάρχει σε τρεις μοναδικές γεύσεις φρούτων, κεράσι, φράουλα και ροδάκινο.